“Ο αρχαίος ‘Ελληνας ήρωας” από το Πανεπιστήμιο του Harvard

Posted on January 12, 2017, 6:05 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 11 secs

Άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος “Ο αρχαίος Έλληνας ήρωας” (The Ancient Greek Hero) μέσω της πλατφόρμας ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων HarvardX (edX).

Η νέα σειρά μαθημάτων διαρκεί 7 εβδομάδες και στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στην κλασική λογοτεχνία και ιδιαίτερα στους ήρωες της αρχαίας Ελλάδος, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν έργα όπως την Ιλιάδα, την Οδύσσεια, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, τους διαλόγους του Πλάτωνα κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τεχνικές ανάγνωσης των αρχαίων κειμένων. Τα πρότυπα ανάγνωσης θα παραβάλλουν και ποικίλους πολιτισμούς, λαϊκούς και λόγιους, νεότερους και αρχαίους. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αντιληφθούν ότι η κλασική λογοτεχνία συνιστά ένα εξαίσιο σύστημα επικοινωνίας το οποίο αποκαλύπτει, μέσα από το πρίσμα των Ελλήνων Ηρώων της αρχαιότητος, τι σημαίνει το να είσαι άνθρωπος σήμερα.

Το πρόγραμμα άνοιξε στις 12 Ιανουαρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν οποτεδήποτε το επιθυμούν και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος δωρεάν.

Εδώ το video για το πρόγραμμα:


Το πρόγραμμα διευθύνει ο Gregory Nagy, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.