Προβολή και συζήτηση με θέμα τη ψηφιακή κουλτούρα και τα video games

Posted on May 30, 2017, 1:13 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 22 secs

Τεχνολογία και κοινωνική συγκρότηση, κοινωνική ταυτότητα και avatars, φαντασίωση και υπερεγώ, παιχνιδοποίηση και προσομοίωση, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που έχουν προκύψει με την άφιξη της νέας ψηφιακής εποχής και τα οποία απασχολούν σήμερα ερευνητές, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, ακόμα και καλλιτέχνες.
Με αυτά τα ζητήματα και με πολλά άλλα, θα καταπιαστεί το φετινό Net and Zelda III: Internet Stories and Video Games που διοργανώνει το GameLab του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρες 17:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γ.Γ.Ε.Ε (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του επεισοδίου «Fifteen Million Merits», της πρωτοποριακής βρετανικής sci-fi σειράς Black Mirror, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη ψηφιακή κουλτούρα και τα video games.

Προσκεκλημένοι του πάνελ είναι οι:

Δέσποινα Ανδροπούλου,
Κλινικός Ψυχολόγος

Αγγελική Γαζή,
Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δέσποινα Καταπότη,
Επίκουρη καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πέτρος Πετρίδης,
Διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας
Θανάσης Κούτσης, Δημοσιογράφος

Συντονισμός: Γιάννης Σκαρπέλος, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνος καθηγητής του GameLab

Το Net and Zelda: Internet Stories and Video Games, είναι μια διεπιστημονική ημερίδα, η οποία λαμβάνει χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα και η οποία επιθυμεί να αναδείξει και να καταδείξει τους εκάστοτε προβληματισμούς στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και συγκεκριμένα του διαδικτύου και των video games.
Το Net and Zelda III: Internet Stories and Video Games εντάσσεται στις δράσεις ενίσχυσης των μέσων οπτικοακουστικής παραγωγής και συγκεκριμένα των ψηφιακών παιχνιδιών, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν απαιτείται προεγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες στο 210 909 8645 και στο http://net-zelda.blogspot.gr