Η επανεφευρεση της πολης

GoSociaL

Η τέταρτη συνάντηση της «Νεολαίας που καινοτομεί» θα γίνει τον Δεκέμβριο και θα είναι αφιερωμένη στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Τα τελευταία χρόνια η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες έδωσε στη νεολαία τη δυνατότητα να επανεξετάσει την έννοια του πολίτη, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο στράτευσης. Αυτά τα καινούργια εργαλεία επέτρεψαν την πρόταση νέων τρόπων συνομιλίας με τους πολιτικούς, συμβάλλοντας στην επανεφεύρεση της πόλης και των συνοικιών της.

jeunesseinnovΈτσι, η Julie de Pimodan θα μας παρουσιάσει το Fluicity, το οποίο δημιούργησε αφού έζησε την «Αραβική Άνοιξη» και κατάλαβε τη σπουδαιότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην πολιτική. Η εφαρμογή της αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έρχονται σε επαφή με εκλεγμένους και να εκφράζουν την άποψή τους για τις πολιτικές αποφάσεις

Στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, οι πολίτες αποφάσισαν να ανακτήσουν τον δημόσιο χώρο για να συζητούν και να βρίσκουν λύσεις για τη βελτίωση της ζωής στις γειτονιές τους. Και στη Γαλλία το κίνημα «Όρθιοι τη νύχτα» πρότεινε στους πολίτες να συγκεντρώνονται για να συζητούν κοινωνικά ζητήματα. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα έχουν την τιμητική τους και τα σχέδια που ξανακάνουν γοητευτική την πόλη μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις.

Ελεύθερη είσοδος
Ταυτόχρονη μετάφραση
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους φοιτητές.