Διεθνές Συνέδριο “Journalism, Society and Politics in the Digital Media Era” | Call for papers

Λεμεσός, Κύπρος | 1 - 3 Σεπτεμβρίου
Posted on February 21, 2017, 1:16 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 20 secs

Tο Advanced Media Institute, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Centre for the Study of Journalism, Culture and Community του Πανεπιστημίου του Bournemouth (UK), και το Laboratory of Research in New Economy and Development του Πανεπιστημίου Hassan II Casablanca (Μαρόκο), με την υποστήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου στη Λεμεσό συνδιοργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο: “Journalism, Society and Politics in the Digital Media Era“. Το συνέδριο θα πραγματοπιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Λεμεσό, 1- 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Αυτό το διεπιστημονικό συνέδριο έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες δημοσιογράφους για να συζητήσουν και να συγκρίνουν την επίδραση της τεχνολογίας στη σχέση μεταξύ δημοσιογραφίας, πολιτικής και οικονομίας στο πλαίσιο της κοινωνίας / κοινότητας. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα συζητηθούν περαιτέρω οι εξελίξεις στην ψηφιακή δημοσιογραφία, αλλά και οι επιπτώσεις της στην παραγωγή ειδήσεων, τις δημοσιογραφικές πρακτικές, τις πηγές ειδήσεων, το περιεχόμενο της δημοσιογραφίας και την καταναλωτική συμπεριφορά.

Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εργασίες που εξετάζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής δημοσιογραφίας και του πολιτικού περιβάλλοντος σε διάφορα επίπεδα – από τον αυταρχισμό στον εκδημοκρατισμό. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν και να αντιπαρατεθούν επαγγελματικές και ακαδημαϊκές σκοπιές για τους κανονιστικούς ρόλους και τις πρακτικές της ψηφιακής δημοσιογραφίας σε ποικίλα περιβάλλοντα.

Μελετητές από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Επιστήμης, Οικονομικών, Πολιτισμικών σπουδών, και Ανθρωπολογίας προσκαλούνται να λάβουν μέρος στη συζήτηση. Μεταξύ των σκοπών του συνεδρίου είναι και η δημοσίευση μιας έκδοσης, με επιλεγμένες συνεισφορές από τους συμμετέχοντες.

Οι υποψήφιοι ομιλητές καλούνται να υποβάλουν μια περίληψη 300 λέξεων στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα, από 27 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2017.


Περισσότερες πληροφορίες και το call for papers θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου.